Läysä sarjakärkeen!
Julkaistu: 29.01.2023 20.45

Läysän taival jatkui sunnuntaina Hämeenlinnassa Jukolan koululla kahden tärkeän pelin muodossa. Asetelmat loppukaudelle ovat olleet jo pitkään selvät, jokainen tuleva ottelu on voitettava, jotta karsintapaikka runkosarjan jälkeen olisi varma.

Läysä lähti hyvällä sykkeellä päivän ensimmäiseen peliin ja jo 10 sekunnin pelin jälkeen ottelun hahmo Teemu Peltola löi pallon vastustamattomasti ohi Ropo maalivahdin. Tähän Vesa Virtaselta upea esityö. Läysä ei johtoasemaa enää tämän jälkeen pelissä luovuttanut vaan mustan ilotulitus sai alkaa. Ensimmäisen erän jälkeen peli täysin läykkäläisten hallussa ja numerot taululla 2-7. Toisessa erässä sama kaava jatkui ja ajassa 22.34 "Peltsi" iski Läysän jo vakuuttavaan 2-9 johtoon upealla yksilösuorituksella puolittaisesta läpiajosta. Seuraavat minuutit toivat kuitenkin joukkueelle Jobin postia, sillä huikean pelin pelannut Peltola loukkasi oman pään tilanteessa alaraajaansa pahannäköisesti hieman ennen pelin puoltaväliä. Harmittavasta tilanteesta johtuen Teemu paareilla lasarettiin ja mustan pakka levälleen kentällä, sillä ajassa 38.33 Ropo kavensi tilanteeksi jo 7-12. Loppusummerin soidessa taulussa kuitenkin voittoon oikeuttavat lukemat 8-13 ja joukkue valmistautumaan päivän seuraavaan peliin. Maalissa Metsäseltä usea upea pelastus ja kirsikkana torjuttu rankkari ajassa 42.50.

Päivän toinen peli noudatteli teemaaltaan päivän ensimmäistä, vaikkakin vastus oli piirun verran kovempi. Ajoittain kuumaksi ja "fyysiseksi" muodostunut peli oli kuitenkin tiukkaa vääntöä ensimmäisen erän osalta, sillä tilanteet taululla 15. minuutin kohdalla 0-0. Toisessa erässä Oranssi heräsi taistelemaan ja erän alkuun ajassa 20.28 Lauri Vuorinen vei Läysän johtoon 1-0. Tähän Heikkilän veljessarjan nuorimmalle, Roopelle syöttöpiste. Maalista joukkue sai selvästi uutta virtaa ja pari vaihtoa myöhemmin Ville Rusi iski lukemat 2-0 taululle. Myös vastustaja Snaippers pääsi ottelussa maalintekopaikoille ja ajassa 26.22 vieraille tarjottiin rangaistuslaukauksesta mahdollisuutta kaventaa tilanteeksi 2-1. Maalissa Mustajoki löi kuitenkin luukut kiinni ja nollasi vastustajan ampujan. Luukut pysyivät kiinni myös ottelun loppuun asti ja näin ollen "muutaman" vuoden tauon jälkeen Läysälle 0 peli, sillä loppunumerot taululla summerin soidessa vakuuttavat 7-0 oransseille. Ottelun hahmona ja joukkueen tukipilarina 23/23 torjuntaa ottanut Mustajoki. Turnauksessa debyyttinsä tämän kauden Läysässä teki Roope Heikkilä, joka iski kahdessa pelissä vakuuttavat tehot 3+3.

Päivän pyörremyrskyt:

3 pyörremyrskyä, Olli Mustajoki

2 pyörremyrskyä, Teemu Peltola

1 pyörremyrsky, Roope Heikkilä

Päivän pelien jälkeen sarjataulukko näyttää Läysälle sijaa 1, sillä aiempi sarjakärki TFT kynti samaan aikaan Tampereella pelatussa turnauksessa ja otti kaksi tappiota tilastoihin. Näin ollen Läysä siirtyy maalieron turvin tasapisteissä TFT:n kanssa sarjan kärkeen!

Seuraava turnaus pelataan Läysän osalta 25.2. Tampereen Tamppi Areenalla. Tule kannustamaan oranssit voittoon!